Meer dan hoogbegaafd

 

 

Waar er in Amerika veel onderverdelingen zijn wanneer je een IQ boven de 100 hebt, zijn we in België daar nog ver, vér van verwijderd. Hoogbegaafdheid begint net vanonder het stigma te kruipen, maar uitzonderlijke hoogbegaafdheid is nog relatief onbekend. "weer iets nieuws", "een wonderkind", "een kind dat niet mag spelen", ... Toch is er een gigantisch verschil tussen tussen 130 en 145. En ook 145 en 160, 180, 210. Al kunnen we dat in België niet meten ... 

Een (ooit) onstilbare leerhonger, een allesomvattende kijk op de wereld, complexe denkpatronen die je soms doen vergeten dat je kind nog maar kind is, ... Uitzonderlijke hoogbegaafdheid, hyperhoogbegaafdheid, extreme hoogbegaafdheid, 145+, ... is meer dan hoogbegaafdheid.

 

Er is wel degelijk een verschil! 

 

Het is een andere manier van denken, een andere manier van voelen, een andere manier van zijn. Daarom vraagt het ook een andere aanpak, een andere begeleiding. 

Talentvol begeleidt uitzonderlijk hoogbegaafde kinderen en hun ouders in dit vaak complexe traject. Indien nodig wordt er doorverwezen naar andere specialisten. We stippelen samen een traject uit dat bij de eigenheid van jouw kind en gezinssituatie past. 

 

Moet je kind 145 scoren? Niet elk uitzonderlijk hoogbegaafd kind is meetbaar. Bij Talentvol rekenen we of vanaf 140-141, of kinderen die hoogbegaafd maar net iets meer zijn. Lees hiervoor het artikel "De slapende leeuw"

 

 

 

Wat anderen zeggen

De extra kilometers omrijden zijn het waard.

Ik heb maar niet gezegd dat ik naar jou ging, anders had ik ze met geen stokken thuis kunnen houden. Ze komt zo graag jou!

Onze zoon toen we van jou kwamen: "mama, eindelijk iemand die mij begrijpt".