Deepdivesessies

Duik jij mee inhoudelijk de diepte in? 

Met de deepdivesessies ben je nu nooit meer te jong voor alles. Als extra aanbod kunnen kinderen en jongeren nu deelnemen aan een- of meerdaagse cursussen. 

Professoren en docenten komen over hun vakexpertise vertellen. Veel van onze Talentvol-leden ontdekken nog wat ze wel of niet leuk vinden, zijn bang om ontgoocheld te worden, zijn bang voor risico's. Om de vrijheid van de deelnemers te garanderen, vinden ernaast ook de projectruimtes en studiemomenten plaats.

Ze zijn vrij om naar de aansluitende ruimte te gaan en daar hun eigen ding te doen wanneer de deepdive niet was wat ze verwachtten. De idee dat ze een 'plan B' hebben, trekt hen over de streep om uit hun comfortzone te gaan en dingen uit te proberen die ze eerder nog nooit hebben gedaan. Stel je nu eens voor dat het leuk is? 

 

Een greep uit het aanbod: 

25/10 Paleontologie

29/11 China anders bekeken

2/12 Wetenschappelijk rapporteren en fundamenteel onderzoek

24/1 Chemie in het dagelijkse leven

3/3 Wereldgeschiedenis

 

Projectruimtes

Een van de pijlers van Talentvol, en waar onze jongeren op staan, is hun vrijheid en de vrijblijvendheid. Gewoon jezelf zijn onder anderen, ontdekken dat je niet alleen staat in deze wereld, is een uniek gegeven in Vlaanderen dat we zeer hard koesteren. Uitgevallen tieners die met moeite uit hun bed geraken en tóch bij ons komen opdagen? Meer vragen we niet!

Wanneer zij er klaar voor zijn, staan wij klaar hun verwondering en zin om te ontdekken een kader te geven. Na jaren wachten en verveling is het moeilijk om te weten wat je wél wil. 

In de projectruimtes kunnen ze experimenteren, praten met elkaar en via Discord afspreken met elkaar. 

 

Studiemomenten

Waar de projectruimte je een plek geeft om te praten, is de studiezaal een rustige zaal. Een zaal waar je leert leren, leert plannen en je voorbereidt op de examencommissie, op schoolvakken, of gewoon aan zelfstudie doet. Als je weet wat je wil, maar je weet niet hoe, dan ben je hier op je plaats. 

 

Al deze momenten kan je hier boeken: https://talentvol.simplybook.it/v2/