Dagtrajecten

MET ONDERSTEUNING VAN

vlajo             Afbeeldingsresultaat voor syneton             ucll       
 eos             cronos

 

 

inschrijven

 

 

Locaties

 

Bornem

Hasselt

Leuven

 

Differentiatie in school voor uitzonderlijk hoogbegaafde kinderen is geen extraatje, maar een basisbehoefte voor het welzijn van het kind.

Klik op jouw groep voor meer info:

Groep Regenbogen-Rupsen

Groep Vlinders

Groep Troubadours-Duende

 

Een hoog cognitief niveau, voldoende variatie en autonomie en een goede connectie met de mentor zijn maar enkele belangrijke voorwaarden voor het slagen van de verrijking.

 

Degelijke kennis van uitzonderlijke hoogbegaafdheid is dan ook noodzakelijk om te vatten waar deze kinderen en jongeren nood aan hebben.

En daar loopt het vaak fout in school. Enkele uren per week kangoeroeklas, enkele sudoku’s tijdens de les, … stillen de leerhonger amper en stoppen het onderpresteren niet. Sommige ouders stappen over naar thuisonderwijs, zien hun kind terug openbloeien maar weten niet hoe ze dit 7 dagen op 7 moeten blijven opvangen.

 

Voor deze kinderen voorziet Talentvol vanaf september 2018 dagtrajecten. Elke veertien dagen kan je kind dan een hele dag uitdagende projecten realiseren.

 

Om een kwalitatief hoogstaand aanbod aan een redelijk tarief te kunnen garanderen werkt Talentvol samen met bedrijven, hogescholen en universiteiten. 

 

Kan elk kind hieraan deelnemen? Met een code P kan je kind gewettigd afwezig zijn op school.

 

Wat mag je als ouder verwachten?

  • Kwalitatieve inhoud in een veilige omgevingplusklas
  • Kleine groepjes waar je kind gezien wordt
  • Werken aan sociaal-emotionele vaardigheden
  • Inzicht in eigen denkpatronen
  • Succeservaringen opdoen
  • Contact met ontwikkelingsgelijken
  • Denkvaardigheden: filosoferen ingebed in dagtrajecten
  • Mogelijkheid tot eigen inbreng van thema’s!

 

Veelgestelde vragen

Moet mijn kind een IQ van 145 hebben om te mogen deelnemen?
Moet ik een intelligentieverslag hebben?

Neen. Niet elk uitzonderlijk hoogbegaafd kind is meetbaar. Bij Talentvol rekenen we vanaf 140-141, of kinderen die hoogbegaafd maar net iets meer zijn. Heeft uw kind dus een IQ-test die lager scoort, of net geen IQ-test maar denkt u dat uw kind wel gebaat is bij deze trajecten? Neem dan zeker contact op. 

 

Mijn kind gaat overdag naar school, maar kan deze uitdaging best gebruiken. Mag hij ook komen? 

Je vraagt aan de school een vrijstelling met code P. De directie kan dit dan toestaan aan jouw kind. 

 

Is dit een school?

Dit is geen school, maar een traject in kleine groep. In dit traject gaan we op lange termijn voor groei op die domeinen waar uitzonderlijk hoogbegaafde kinderen vaak op vastlopen. Het hoofddoel van dit traject is welzijn op alle domeinen: cognitief, sociaal, emotioneel. Kinderen die zich goed in hun vel voelen, komen automatisch tot leren. 

 

Ik heb nog meer specifieke vragen. Waar kan ik deze stellen? 

Je kan je vragen stellen op het algemene e-mailadres van Talentvol, of maak een afspraak met vermelding van 'intake dagtrajecten', wat je recht geeft op een half uur gratis intake.